Yuji Naka a fost concediat din funcția de director al Balan Wonderworld și a intentat un proces împotriva Square Enix

Imagine: Square Enix

Actualizați: Acum avem o traducere mai exactă a tweet-urilor lui Yuji Naka, prin amabilitatea utilizatorului Twitter Producator de branza.

Tonul postării este aproape același cu cel tradus automat, dar este mult mai clar aici că Yuji Naka crede că recepția slabă a lui Balan Wonderworld a fost rezultatul evenimentelor din culise.

Am încorporat începutul firului tradus și am inclus și traducerea completă a tweet-urilor lui Naka mai jos.

Am fost concediat ca director al Balan Wonderworld cu aproximativ șase luni înainte de a fi lansat, așa că am intentat un proces împotriva Square Enix. Acum că procedura este finalizată și nu mai sunt obligat de regulile companiei, aș dori să vorbesc.

Cred că Square Enix greșește să nu prețuiască jocurile și fanii jocurilor. Conform documentelor judecătorești, am fost revocat din funcția mea de director al Balan Wonderworld din 2 motive. Acest lucru a fost realizat de către producător, manager de marketing, manager de sunet, director general și HR.

În primul rând, când interpretarea la pian aranjată de un YouTuber a muzicii din joc a fost postată într-o promoție în loc de piesa originală a jocului, transformând compozitorul într-un scriitor fantomă, am insistat ca piesa originală să fie publicată și acest lucru a cauzat probleme.

În al doilea rând, conform documentelor judecătorești, [Naoto] i-a spus Ohshima producătorului [Noriyoshi] Fujimoto că relația cu Arzest a fost distrusă din cauza comentariilor pe care le-am făcut pentru a îmbunătăți jocul împotriva lui Arzest care a trimis jocul fără a remedia erori.

În plus, într-un e-mail de la Ohshima către Fujimoto, el a scris: „Tocmai am informat personalul despre întârzierea demonstrației. Când le-am spus: „A fost producție. Decizia lui Fujimoto. Să facem tot posibilul pentru el”, a aplaudat personalul. A fost neașteptat și am fost mișcat…

Personalul a scăzut în ultima vreme, dar spiritul le-a fost reînviat. Mulțumesc foarte mult. Tot personalul va munci din greu. Deci programul nu era al meu, era al producătorului, dar programul fiind strâns, era al producătorului. Ceva nu era în regulă.

Lansam un joc original, dar lansarea doar a unei piese aranjate a fost cu siguranță o greșeală. Cred că muzica din joc pe care oricine poate fredona sunt melodiile originale.

Cred că ar trebui depuse toate eforturile pentru ca jocurile să fie cât mai bune până la sfârșit, astfel încât fanii jocului să se poată bucura de ceea ce cumpără. Nu a fost corect, fără discuții, să demitem și să disociezi complet de proiect un director care a spus așa.

Retweet, like etc. pe SNS și altele au fost interzise, ​​așa că nu cred că lui Square Enix îi pasă de fanii jocurilor. Au fost o mulțime de comentarii și ilustrații frumoase pe Balan Wonderworld și îmi pare foarte rău că nu am putut răspunde la ele.

Îmi pare foarte rău pentru clienții care au achiziționat Balan Wonderworld într-o stare neterminată. Din acest moment, voi putea reacționa la publicațiile care mă etichetează sau care mi se adresează doar pe SNS și altele.

Eu cred că atunci când faci jocuri, să ceri remedieri pentru a face ceva corect ar trebui să fie o idee simplă, iar dacă asta nu este posibil ar trebui să se discute, dar se pare că nu este cazul. Nu cred că le plac jocurile.

Pentru Sonic the Hedgehog, cu 2 saptamani inainte de finalizare, specificatiile au fost schimbate astfel incat daca ai macar 1 inel sa nu mori. Această regulă acum bine-cunoscută este rezultatul îmbunătățirii jocului până la capăt, iar oamenii din întreaga lume au profitat de ea.

Îmbunătățirea unui joc până la capăt este ceea ce este un designer de jocuri și, dacă acest lucru nu este posibil, ceva nu este în regulă. I-am cerut avocatului meu să-mi negocieze dreptul de a comenta până la finalul producției, dar refuzul lor m-a determinat să depun o plângere.

Cred că Balan Wonderworld rezultat și recepția critică pe care a primit-o au avut foarte mult de-a face cu ceea ce s-a întâmplat. Sunt foarte dezamăgit că un produs la care am lucrat de la început a ieșit așa.

Mulțumesc Cheesemeister pentru această traducere.

Yuji Naka face comparații între concedierea lui și timpul în care a lucrat la Sonic the Hedgehog, unde a lucrat până în ultimul minut pentru a implementa o mecanică acum esențială pentru serie. Se pare că crede că, dacă i s-ar fi permis să rămână la bord, i-ar fi putut acorda aceeași grijă și atenție lui Balan Wonderworld.

Vara trecută, Naka a anunțat că a părăsit Square Enix la sfârșitul lunii aprilie 2021 și plănuiește să se retragă, deși celebrul dezvoltator de jocuri intrase pe piața jocurilor mobile. Plecarea lui din Square Enix este probabil diferită de retragerea sa din funcția de director al Balan Wonderworld.


Postarea originală: Balan Wonderworld a fost o dezamăgire destul de mare pentru mulți. Fanii lui Yuji Naka (director de flop platformă) și munca lui la diverse Sonic titluri de valoare, nopti in vise, iar Billy Hatcher and the Giant Egg au aruncat o privire asupra platformerului lansat de Square Enix când a fost anunțat și a fost fermecat de muzică și imagini. Amintea de un platformer din era Dreamcast și am vrut.

Din păcate, lucrurile nu au mers așa cum au fost planificate, iar Balan Wonderworld a fost numit cel mai prost joc Switch din 2021, dar se pare că în culise se întâmplă mult mai multe. Astăzi, pe Twitter, Yuji Naka a dezvăluit că de fapt a fost concediat din funcția de director al jocului cu șase luni înainte de lansare. Mulți încă îi atribuie lui Naka o mulțime de Balan Wonderworld, așa că este destul de șocant, dar programatorul original Sonic the Hedgehog nu s-a oprit aici.

Naka a intentat un proces împotriva lui Square Enix, care acum s-a încheiat, dar într-un thread de Twitter explică cât de nemulțumit a fost de majoritatea deciziilor luate de Square Enix și co-dezvoltatorul Arzest. Naka știa că jocul era neterminat și avea nevoie de mai multă muncă și voia să ajute cu asta, dar retragerea lui Square Enix însemna că nu putea.

Momentan avem doar traducere automată prin Nibel și DeepL a ceea ce Yuji Naka are de spus, dar chiar și așa este clar că gândurile lui sunt usturatoare la acest subiect:

Naka își cere scuze profund fanilor care au preluat jocul de-a lungul firului său, în timp ce au fost îndreptați în mod deosebit către Square Enix:

Cred că Square Enix nu are mare grijă de fanii săi de jocuri pentru că retweeting, like, etc. au fost interzise și pe site-urile de socializare. Au fost o mulțime de comentarii și ilustrații foarte frumoase despre Balan Wonderworld și îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic în privința asta.

Se pare că Yuji Naka căuta să ofere fanilor ceea ce își doreau și, pentru că a fost lăsat să plece ca regizor, nu putea face nimic în acest sens. Declarația sa finală rezumă perfect acest sentiment:

Pentru mine, este chiar păcat că ți-ai lansat lucrarea neterminată „Balan Wonderworld”. Am vrut să-l prezint lumii ca un joc de acțiune într-o formă adecvată, luând în considerare diverse lucruri. Cred că Square Enix și Arzest sunt companii cărora nu le pasă de jocuri și fani.

Square Enix sau Arzest nu au răspuns la aceste afirmații la momentul scrierii acestui articol, dar având în vedere recepția slabă a lui Balan Wonderworld – inclusiv propria noastră recenzie 3 din 10 – este ușor de înțeles frustrarea lui Naka. Se pare că ar fi momentul potrivit pentru a reciti propria noastră apărare retrospectivă în acest context:

Dacă știm mai multe despre situație, vă vom anunța.

.

Add Comment