Urciorul nimicului este aici și are o energie serioasă de Big Chungus

Nimic nu a promis la evenimentul „The Truth” din martie că va lansa primul său telefon în această vară, dar compania a vrut să ofere din timp și o previzualizare a software-ului pe care îl livrează împreună cu acesta, sub forma unui lansator terță parte. Acea zi a sosit în sfârșit, iar noua creație a lui Carl Pei a lansat Lansatorul Nimic pe Play Store. Momentan este în beta și disponibil doar pentru o mână de telefoane, dar dacă asta ne așteaptă în primul telefon de la Nothing, suntem plăcut surprinși, chiar dacă ne-am trezit râzând de „Max Icons” de Nothing.

ANDROIDPOLICE VIDEO AL ZILEI

Dar să nu ne grăbim.

Instalare și aspect

Procesul de instalare și configurare nu a fost deosebit de intuitiv pe Pixel 6 al meu. Aceasta este o problemă cu orice lansator terță parte, dar Nothing Launcher pare să funcționeze mai rău decât celelalte de aici. După instalarea aplicației în Play Store, aveți doar opțiunea de a o dezinstala din nou și, de asemenea, nu veți primi o comandă rapidă pentru a o lansa pentru prima dată de pe ecranul de pornire. În schimb, trebuie să mergeți la setările de sistem și să îl setați ca lansator implicit. Totuși, aceasta ar putea fi o problemă care se rezolvă odată ce lansatorul părăsește stadiul beta.

Odată ce sunteți în funcțiune, vi se prezintă un aspect minimalist 4×5, care prezintă câteva dintre aplicațiile dvs. Google preinstalate împreună cu imaginea de fundal semnătură a lui Nothing. La prima vedere, totul pare foarte familiar atunci când veniți de la Google Pixel Launcher. Chiar și bara de căutare Google are propriul loc, deși în loc să fie plasată în partea de jos, se află între stația de andocare din partea de jos și panourile individuale ale ecranului de pornire din partea de sus. Feedul Google Discover din dreapta lipsește, totuși.


Alte lucruri sunt acolo unde vă așteptați. Puteți apăsa lung pictogramele pentru a accesa mai multe opțiuni și puteți glisa în sus pentru a ajunge la sertarul de aplicații unde se află toate aplicațiile dvs. instalate. La fel ca în cel mai recent lansator Pixel, puteți seta tastatura să se lanseze automat atunci când intrați în vizualizare, făcând mai ușor să găsiți aplicația pe care doriți să o deschideți fără a derula mai întâi lista. Din păcate, trebuie să atingeți aplicația pe care doriți să o lansați după ce ați folosit tastatura pentru a o găsi, iar căutarea funcționează numai pentru aplicații. Pixel Launcher vă permite să apăsați tasta Enter pentru a lansa primul rezultat și nu funcționează numai pentru aplicații, ci și pentru contacte, setări, comenzi rapide în aplicație și multe altele.

Lansatorul oferă și o primă privire asupra widget-urilor Nothing „personalizate” care vin cu el. Datorită limitărilor lansatoarelor terțe, trebuie să le găsiți în prezentarea widgetului și să le adăugați manual dacă doriți să vă jucați cu ele. Pun pariu că nimic nu le-ar fi plasat pe primul ecran implicit, altfel. Nu-mi place în mod deosebit estetica. Ceasul digital și widget-urile meteo sunt destul de greu de citit dintr-o privire din cauza fontului, dar, hei, nu trebuie să le folosiți (joc de cuvinte).

Caracteristici speciale

Nothing Launcher are câteva trucuri frumoase în mânecă. În primul rând, bifează o casetă importantă prin sprijinirea pachetelor de pictograme personalizate (cum ar fi majoritatea lansatoarelor terțe și chiar unele lansatoare proprietare). În timp ce Google lucrează din greu pentru a crea un aspect unificat cu pictogramele sale cu tematică Material You, Nimic nu necesită o comandă rapidă și vă oferă acces la orice design de pictogramă la care v-ați putea gândi imediat.

Probabil că cea mai unică caracteristică este totuși altceva și am râs bine aici, la Android Police. Nimic nu a adăugat așa-numitele „Max Icons and Max Folders” la lansatorul său. Dacă ați folosit vreodată un Windows Phone, acesta ar trebui să vă fie familiar, deoarece vă permite să măriți dimensiunea unei pictograme sau a unui folder de aplicație, ceea ce îl face să iasă în evidență din mulțime și să fie mai ușor de utilizat.

În timp ce acele pictograme rotunjite supradimensionate arată absolut hilare la prima vedere și chiar îmi doream să le urăsc, pot vedea de fapt cât de utile și chiar elegante ar putea fi atunci când sunt folosite cu moderație. Pictogramele exagerate îmi amintesc mult de modul în care Google abordează lucrurile cu widget-urile sale supraproiectate Material You, care devin mari și îndrăznețe din motive estetice mai mult decât orice. Și este grozav și pentru accesibilitate. Folderele funcționează foarte bine cu această estetică, cu siguranță mai bune decât aplicațiile individuale. Din păcate, ați rămas blocat cu stilul Big Chungus sau cu dimensiunea normală – nu există opțiuni granulare de a alege de aici.

O primă privire a experienței Nothing Phone 1?

Glume la o parte, Nothing Launcher este destul de grozav dacă vrei un ecran de pornire simplu, care să nu treacă peste bord cu clopoțeii și fluierele, în timp ce te simți destul de aproape de Pixel Launcher de la Google. Este grozav să vezi suportul pentru pachetele de pictograme personalizate și este promițător că navigarea prin gesturi funcționează relativ bine cu acesta, ceea ce a reprezentat de multă vreme o problemă pentru multe lansatoare terțe, deși cu cele mai recente modificări Google la modul în care funcționează navigarea sistemului, o Lansatorul terță parte nu îl va tăia niciodată 100%.

Deși s-ar putea să nu vă placă strategia de marketing a lui Nothing, acest lansator pare mai mult decât un simplu punct de desfacere de PR, oferind un produs cu adevărat util și atent. Dacă acesta este vreun indiciu despre ceea ce urmează cu Telefonul 1, am putea foarte bine să avem o surpriză plăcută.

Puteți descărca Nothing Launcher din Magazinul Play, dar pregătiți-vă să fiți lăsat afară. Nimic nu spune că este disponibil doar pentru Samsung Galaxy S21 și S22, precum și pentru Google Pixel 5 și mai sus. Asistența pentru dispozitivele OnePlus este de asemenea așteptată să sosească în curând. Nimic nu are și unele dintre imaginile de fundal și tonurile de apel cu care să te poți juca.


Universal Search Pixel Launcher

Căutarea universală Pixel Launcher vă poate permite să căutați mai multe aplicații, poate ajunge la lansatoare terțe

Citeste mai mult


Despre autor

Add Comment