Sezonul 4 Ozark se termină cu o întorsătură șocantă

ozark urmeaza spoilere.

ozark Prima parte a sezonului patru s-a încheiat cu o explozie (și multe stropi de sânge) când șeful pseudocartelului Javi Elizonndro (Alfonso Herrera) i-a aruncat în minte proaspăt căsătoriți, Darlene, născută Snell (Lisa Emery) și Wyatt Langmore (Charlie Tahan).

Lovitura din dinți a aprins furia îndurerată a lui Ruth și a declanșat evenimente explozive de care nici măcar Byrde nu s-au putut elibera.

Destul preludiu! Să intrăm în ceea ce sa întâmplat cu adevărat în ozark finala sezonului patru.

Sfârșitul sezonului 4 Ozark explicat

netflix

Partea a doua se deschide cu o Ruth (Julia Garner) instabilă care îl vânează pe ucigașul lui Wyatt. Nu trece mult până când izbucnirea lui de furie se încheie cu împușcarea lui Javi până la moarte în fața șefului medical al lui Byrdes și Shaw, Clare Shaw (Katrina Lenk).

Pentru a se proteja pe sine și pe Ruth Byrdes-i acoperă fapta spunându-i lui Omar Navarro (Felix Solis) că nepotul său este dispărut și este presupus mort. Ceea ce îl plasează pe Navarro într-o poziție primordială pentru a-și reafirma acordul de extrădare cu FBI, dar mai întâi trebuie să recâștige controlul asupra cartelului său de droguri.

El face asta punându-l pe Marty să transmită personal mesajul că l-a ucis pe Javi și trimițându-l să acționeze temporar ca emisar în Mexic.

Vestea nu sta bine și cineva încearcă să ucidă viața lui Navarro – că cineva este sora lui Camila (mama lui Javi, interpretată de Veronica Falcón).

Katrina Lenk, Dave Macdonald, Ozark, sezonul 4 partea 2

netflix

Între timp, Clare Shaw se simte puțin rece față de Byrde după ce a ajutat la curățarea sângelui lui Javi de pe podelele biroului ei. Ea face o înțelegere cu Ruth Langmore pentru a-i înlătura pe Byrde, folosind medicamentele moștenite de Darlene pentru a-i oferi Shaw medical.

Acest lucru i se potrivește perfect lui Ruth, pentru că, pe lângă faptul că scăpa de Byrde, intenționează să-și folosească noul venit pentru a cumpăra de la aceștia majoritatea acțiunilor cazinoului The Missouri Belle.

Julia Garner, Ozark, sezonul patru

netflix

Desigur, ei refuză, deoarece aceasta este principala lor activitate de spălare a banilor pentru cartel. Cu toate acestea, Ruth este o Langmore și se pare că Langmores nu renunță.

Prin nunta Langmore-Snell, Ruth a moștenit moșia lui Darlene, precum și acțiunile ei în Beauty. Ea cumpără acțiunile rămase de la Charles Wilkes și are cazierul judiciar clar, făcând-o mândră proprietară majoritară a Belle și primul Langmore curat din cinci generații.

Dacă ar exista un fel de placă de aur pentru asta. La naiba, poate să cumpere unul.

Wendy Byrde (Laura Linney) – care are și o coloană vertebrală – găsește o modalitate de a o aduce pe Clare înapoi într-un acord de aprovizionare cu droguri de cinci ani cu cartelul și o donație de 150 de milioane de dolari către Fundația Byrde, plus stoc pentru Camila în Shaw Medical.

Pierderea Belle, totuși, reprezintă încă o problemă presantă pentru Byrde, deoarece au nevoie de ea pentru a spăla bani de la Navarro, care și-a împins planurile de extrădare de la o lună la alta.

Este interzis pentru Ruth, care insistă să conducă o afacere legitimă. Deci ce fac Byrde? Formulați un alt plan pe lângă baza lor de nisip mișcător de planuri pe jumătate construite.

După lovitura asupra lui Navarro, FBI-ul menționează că, dacă ar muri, s-ar bucura ca Marty (Jason Bateman) să conducă cartelul pentru a-și continua busturile de droguri.

ozark

netflix

Desigur, asta nu va funcționa pentru soții Byrde, dar îi dă lui Wendy o idee: ucideți-l pe Navarro și înlocuiți-l cu sora lui. Încă suferă de fiul ei, Camila acceptă.

În ciuda sufletului întunecat al lui Wendy, dragostea ei feroce și deformată pentru copiii ei înseamnă că totul este lipsit de sens, dacă nu-i recuperează.

De unde te-ai putea întreba? Ei bine, în mijlocul acestui haos al vieții și morții, propriul ei tată – după ce a aflat că ea a ordonat lovirea fratelui său Ben (Tom Pelphrey) – îi obligă pe Charlotte (Sofia Hublitz) și pe Jonah (Skylar Gaertner) să se mute cu l.

Vestea o împinge pe Wendy deja tensionată să se angajeze, iar ea refuză să părăsească instituția până când Marty îi aduce înapoi.

Marty – având deja mâinile pline – îi deleagă sarcina lui Ruth amenințându-i că îi spune Camilei adevărul despre moartea ei. Ea este de acord și îi conduce pe Jonah și Charlotte să vadă adevărul despre bunicul lor ticălos și beat a cărui intenție reală a fost să îi provoace durere și jenă lui Wendy.

Skylar Gaertner, Sofia Hubitz, Ozark, sezonul 4 partea 2

netflix

Charlotte și Jonah vorbesc cu Wendy, care recunoaște că a încercat să-i controleze. Ea explică (în aceste cuvinte foarte importante):

„Eu și tatăl tău încercam să construim ceva pentru noi toți și promit să nu te prind în capcană”.

Simțindu-se emoționați, ei bine, pe cât de emoțional este Byrdes, ei merg mai departe și acceptă să se reunească ca familie.

Această inimă emoționantă este urmată de această scenă a accidentului de mașină. Vă amintiți, flashforward-ul începutului de sezon. Sam Cooke joacă la stereo și bam! Soții Byrde își iau zborul.

Se pare că a fost într-adevăr doar un simbol al impredictibilității vieții, deoarece toți reușesc să iasă nevătămați și gata să danseze toată noaptea la evenimentul Fundației Belle-Byrde mai târziu seara.

Totul pare să meargă incredibil de bine. Soții Byrde sunt pe cale de a ieși din afacerea cu droguri, după ce le-a dat frâiele spălării Missouri Belle lui Ruth și Rachel (Jordana Spiro) – da, s-a întors. Din punct de vedere legal, desigur – nu pot defăima recordul impecabil al lui Ruth – pentru că FBI i-a dat undă verde, sub pretextul unui martor cooperant.

Totuși, asta nu ar fi ozark dacă nu erau încă câteva răsuciri.

veronica falcón ca camila elizondro, ozark, sezonul 4 partea 2

netflix

În timp ce strânge fonduri pentru fundație, Camila are ideea că soții Byrde și Clare știu mai multe despre moartea fiului ei decât lasă ei. Mai ales după ce a aflat că fratele ei nu era responsabil (ea continuă să-l omoare și să-i ia lucrurile, ceea ce este un fel de comportament rău de frate).

Familia Byrde o păstrează rece și discretă, dar o mică mențiune despre o moarte gratuită și Clare vărsă fitilul că Ruth a fost cea care a fost responsabilă.

Camila îi ordonă mânaiului ei să-i omoare pe copiii Byrde dacă Ruth este avertizată de ceea ce urmează. În ciuda suferinței lor evidente – chiar și Wendy era fără ea însăși – își păstrează calmul și continuă în timp ce înfricoșătoarea Ruth Langmore este împușcată de Camila la marginea drumului.

Un sfârșit amar al relației lor pseudo-familiale disfuncționale. Această notă răsună puternic pe tot parcursul actului final al ozarkdar în adevăr ozark modul, există o ultimă înțepătură pentru Byrde.

bine, ozark

netflix

Îți amintești de Mel Sattem (Adam Rothenberg), polițistul în dizgrație devenit detectiv privat care era dornic să demonstreze că Byrde l-a ucis pe Ben?

Wendy și Marty au tras sforile pentru a-l aduce înapoi la slujba lui de polițist în schimbul ca el să renunțe la cazul Ben. Inițial a fost de acord, dar se pare că busola lui morală a continuat să îndrepte spre nord.

Se întoarce în Missouri și îi confruntă pe Byrde cu dovada că Ben a murit, nu a dispărut (afurisitul ăla de borcan de prăjituri plin cu cenușă!).

Familia Byrde se bazează pe tactica lor fermă de corupție, dar de data aceasta nu poate fi cumpărată.

Casa lor delicată de cărți este pe cale să se prăbușească când Jonah scoate o armă și îl împușcă pe Mel.

Da, în mod oficial, micuțul Jonah Byrde, care detestă această viață (cu excepția cazului în care ținea cărțile de spălare a banilor lui Ruth) îl scoate pe Mel, pecetluindu-și propria soartă.

La fel în care Wendy și-a dat drumul în sfârșit, dându-i ei și Charlottei libertate, actul ei criminal îl prinde în viața de care voia să-l salveze.

Este posibil ca Marty și Wendy Byrde să fi obținut libertatea pe care o căutau, dar acest act ne reamintește că greșelile lor au avut și continuă să aibă un impact asupra a ceea ce apreciau cel mai mult: copiii lor.

Credem că ei o numesc dreptate poetică.

ozark este acum disponibil pe Netflix.

Acest conținut este creat și întreținut de o terță parte și încărcat pe această pagină pentru a ajuta utilizatorii să-și furnizeze adresele de e-mail. Este posibil să găsiți mai multe informații despre acest conținut și conținut similar pe piano.io

Add Comment