O mașină robotică a doborât recordul mondial de viteză, atingând viteze impresionante de 192,2 mph (309,3 km/h).
Mașina, dezvoltată de o echipă Politecnico di Milano numită PoliMOVE, se conduce complet autonomă și a ajuns săptămâna aceasta pe pista de aterizare a navetei spațiale de la Centrul Spațial Kennedy al NASA.
În timpul testului, mașina de curse a atins viteze de 192,2 mph (309,3 km/h), batând recordul anterior de 175,49 mph (282,42 km/h), deținut de Roborace.
„Acest test a fost entuziasmant și suntem încântați de recordul mondial, dar suntem, de asemenea, încântați că aceste date vor fi puse la dispoziție tuturor și că industria va beneficia de munca noastră și de învățăturile noastre”, a spus profesorul Sergio. Savaresi, liderul echipei Politecnico di Milano.
Mașina, dezvoltată de o echipă Politecnico di Milano numită PoliMOVE, se conduce complet autonomă și a ajuns săptămâna aceasta pe pista de aterizare a navetei spațiale de la Centrul Spațial Kennedy al NASA.
Mașina de curse PoliMOVE a lovit Stratul de aterizare al NASA la Cape Canaveral pe 27 aprilie.
Viteza de 192,2 mph a fost în medie pe 0,6 mile (1 km) în două încercări consecutive în direcții opuse, pentru a elimina efectele vântului.
„Folosam o mașină care funcționa exclusiv pe algoritmi, în care acuratețea este primordială și orice eroare mică de predicție ar fi putut crea un rezultat complet diferit”, a spus prof. Savaresi.
Mașina în sine este un AV-21 construit de Dallara, care a fost echipat cu hardware și comenzi pentru a permite automatizarea.
Acesta include trei senzori Luminar Hydra LiDAR pentru a oferi o detecție la 360° pe distanță lungă, permițând o rază sigură la viteze mari.
Mașina de curse a ieșit deja pe pistă pe 7 ianuarie, la Indy Autonomous Challenge din Las Vegas – prima cursă cap la cap între mașini cu conducere autonomă.
Cinci echipe din cinci țări au luat parte la cursa, care a avut loc la Las Vegas Motor Speedway.
În timpul cursei, mașina echipei PoliMOVE a câștigat medalia de aur, înregistrând viteze de 172,9 mph (278,4 km/h).
Vorbind după câștigarea cursei, prof. Savaresi a spus: „Astăzi a fost adevărata naștere a curselor autonome.
„Adevăratele curse multi-agenți de mare viteză au fost împinse la limite.

Viteza de 192,2 mph a fost în medie de peste 0,6 mile (1 km) în două încercări consecutive în direcții opuse, pentru a elimina efectele vântului

Mașina în sine este un AV-21 construit de Dallara, care a fost echipat cu hardware și comenzi pentru a permite automatizarea
„Cercetarea mașinilor cu conducere autonomă va beneficia cu siguranță de pe urma acestui pas istoric”.
În câteva zile, echipa va încerca să reproducă isprava pe circuitul Atlanta – de data aceasta pe o pistă de curse și nu pe linie dreaptă.
Mașinile de curse autonome au parcurs un drum lung în ultimii ani, dar nu a fost întotdeauna ușor.
În octombrie 2020, o mașină de curse cu conducere autonomă s-a izbit direct de un perete de la linia de start în prima serie de curse cu conducere autonomă din lume.

Mașina de curse a ieșit deja pe pistă pe 7 ianuarie, la Indy Autonomous Challenge din Las Vegas – prima cursă cap la cap între mașini autonome
Acronis SIT Autonomous, operat de o echipă elvețiană, se pregătea de cursă când AI a călcat pe accelerație și a făcut un viraj neașteptat la dreapta, lovind bariera pit-lanei.
Șase echipe s-au întrecut într-o cursă de trei ture contra cronometru cu vehicule electrice autonome care traversau o realitate mixtă „metavers”.
Acest sistem navighează mașinile prin obstacole virtuale pe care echipajele trebuie să le evite sau să le piardă puncte, dar Acronis SIT Autonomous s-a izbit de un obiect real chiar înainte să treacă linia de start.
Vehiculul s-a izbit frontal de blocada de ciment, spulberând partea din față care găzduiește camera AI, sistemul LIDAR și senzorii care decid direcția de mers.
.