Personalul Apple spune că forțarea acestora să lucreze în persoană va duce la o forță de muncă „mai albă, dominată de bărbați”.

Un grup de angajați Apple l-a acuzat pe marele gigant tehnologic de rasism pentru că i-a împins pe angajații companiei să se întoarcă la birou, spunând că revenirea la un model în persoană ar face compania „mai tânără, mai albă, [and] mai dominată de bărbaţi.

Angajații, organizați ca parte a noului grup Apple Together, au formulat o petiție companiei într-o scrisoare deschisă vineri, după ce CEO-ul Tim Cook le-a spus angajaților că vor trebui să lucreze de la birou o zi pe săptămână, începând cu 11 aprilie, două zile pe săptămână. . după trei săptămâni și trei zile pe săptămână după 23 mai.

Ei au scris că decizia de a aduce angajații înapoi la birou nu a fost condusă de o „nevoie de a comunica în persoană”, așa cum a scris Cook în scrisoarea sa către personal, ci mai degrabă de „teama companiei pentru viitorul muncii, teama de autonomia muncitorului [and] frica de a pierde controlul.

Deși Apple „probabil încă găsește oameni dispuși să lucreze aici”, a scris grupul, revenirea la muncă la birou „va schimba componența [the company’s workforce].’

„Acest lucru va duce la privilegii în a decide cine poate lucra pentru Apple, nu cine ar fi cel mai potrivit”, a scris grupul.

„Privilegii precum „să fii născut în locul potrivit, astfel încât să nu fii nevoit să te muți”, sau „a fi suficient de tânăr pentru a începe o nouă viață într-un oraș/țară nou” sau „a avea un soț acasă care se mută cu tu.”‘

„Și privilegii cum ar fi să te naști într-un gen la care societatea nu se așteaptă ca majoritatea să-i pese, așa că este ușor să dispari în jurul unui birou toată ziua, fără a-ți face partea echitabilă din munca neremunerată în societate. Sau fii suficient de bogat pentru a plăti pe alții să aibă grijă de tine.

În loc să „arunci cu bani la problemă și să mărească pur și simplu bonusurile de recomandare pentru a le înlocui pe cele ale colegilor noștri care au dezamăgit inflexibilitatea echipei de conducere”, grupul pledează pentru urmărirea unui model de lucru la distanță, astfel încât „toți cei care doresc să lucreze la Apple să o poată face”. .

A existat o creștere semnificativă a diversității la Apple pe fondul pandemiei, deși nu este clar dacă acest lucru a fost determinat de trecerea companiei la lucrul de la distanță.

În 2014, forța de muncă a companiei era în proporție de 70% bărbați și 30% femei, dar acele procente s-au schimbat – conform Raportului Apple pentru incluziune și diversitate din 2022, 65,2% din forța de muncă sunt acum bărbați și 34,8% sunt femei.

Conducerea Apple a înregistrat o creștere cu 87% a numărului de angajați de sex feminin la nivel mondial, se lăuda compania, iar forța de muncă totală a femeilor a crescut cu 89%.

Compania a angajat mai multe minorități decât oricând înainte în 2021 – adică 25% din pozițiile de conducere ale Apple și 41% din pozițiile sale de retail au fost ocupate de lucrători de culoare și hispanici.

În imagine este sediul Apple din Cupertino, California.  CEO-ul Tim Cook a anunțat că angajații se vor întoarce la birou o zi pe săptămână din 11 aprilie, apoi vor crește treptat la trei zile pe săptămână începând cu 23 mai.

În imagine este sediul Apple din Cupertino, California. CEO-ul Tim Cook a anunțat că angajații se vor întoarce la birou o zi pe săptămână din 11 aprilie, apoi vor crește treptat la trei zile pe săptămână începând cu 23 mai.

Deși Apple

Deși Apple „probabil încă găsește oameni dispuși să lucreze aici”, a scris grupul, revenirea la muncă la birou „va schimba componența [the company’s workforce].’ Oamenii sunt fotografiați trecând pe lângă un magazin Apple din New York

Cu toate acestea, nemulțumirile Apple Together au mers dincolo de diversitate – grupul a subliniat cinci motive suplimentare pentru nemulțumirea lor față de revenirea companiei la munca în persoană.

Aceștia au plâns că compania va forța angajații să facă călătorii inutile la locul de muncă și au denunțat o deconectare între marketingul companiei către clienții care își folosesc produsele pentru a lucra de la distanță din întreaga lume și tratamentul pe care îl face personalul.

„Cum putem înțelege ce probleme de lucru de la distanță trebuie abordate în produsele noastre dacă nu ne confruntăm?” citește scrisoarea.

Ei au batjocorit, de asemenea, descrierea lui Cook despre „serendipitatea care vine din ciocnirea cu colegii”, argumentând că această viziune fantezică a fost imposibilă între cele 37 de birouri ale companiei din SUA chiar înainte ca compania să se mute în timpul pandemiei.

„Nu suntem cu toții în același loc. Nu avem doar un birou, avem mai multe. Și adesea organizațiile noastre funcționale au propriile lor clădiri de birouri, în care angajații altor organizații nu pot lucra”, au scris aceștia. „Această structură în izolare face parte din cultura noastră”.

În septembrie, cu tensiunile legate de revenirea companiei la munca personală încă fierbinte înainte ca planurile Apple de a aduce lucrătorii înapoi să fie zădărnicite de izbucnirea variantei Delta a COVID-19, inginerul Apple Cher Scarlett a vorbit cu Vox despre această așteptare de incooperare. de la persoana.

„Există ideea ca oamenii care fac skateboarding în jurul campusurilor tehnologice, se întâlnesc și vin cu noi invenții minunate”, a spus Scarlett, care s-a alăturat companiei în timpul pandemiei și a devenit un lider în organizarea colegilor săi pentru a face eforturi pentru mai multă muncă de la distanță. — Pur și simplu nu este adevărat.

Scarlett, unul dintre cei doi membri fondatori ai Apple Together când a fost fondat în august sub numele de „Apple Too”, a părăsit compania în noiembrie și a depus o plângere la consiliul de muncă.

Ea și Janneke Parrish, care a fost de asemenea concediată și a depus o plângere la Consiliul Național pentru Relații de Muncă, i-au încurajat pe membrii personalului să spună povești despre rasism, sexism sau discriminare la locul lor de muncă.

Un purtător de cuvânt al Apple Together a declarat pentru CNN Business, un angajat care lucrează la inginerie hardware în Bay Area și a cerut să rămână anonim, a declarat pentru presa că există aproximativ 200 de lucrători în cadrul grupului – în total, Apple are peste 100.000 de angajați în Statele Unite.

CEO-ul Apple, Tim Cook (foto), a spus într-un e-mail către membrii personalului că angajații ar trebui să înceapă să se întoarcă la birou – dar Apple Together, un grup de angajați nou înființat, a spus că ar duce la privilegii de a decide cine poate lucra pentru Apple”.

CEO-ul Apple, Tim Cook (foto), a spus într-un e-mail către membrii personalului că angajații ar trebui să înceapă să se întoarcă la birou – dar Apple Together, un grup de angajați nou înființat, a spus că ar duce la privilegii de a decide cine poate lucra pentru Apple”.

„Există o astfel de deconectare între conducerea executivă și indivizi”, a spus angajatul, „Cu cât urci mai sus în lanț, cu atât mai mult se erodează empatia”.

Apple Together a spus în scrisoarea sa că este mult mai ușor să colaborezi cu colegii din birourile lor de acasă, decât cu noile birouri ale Apple cu planuri deschise.

Ei au denunțat, de asemenea, decizia recentă a companiei de a menține angajații din diferite departamente și locații ale companiei în locuri de muncă separate Slack, ceea ce face „imposibilă crearea de spații comune comune în care ar fi putut apărea serendipitatea”.

„Nu cerem ca toată lumea să fie forțată să lucreze de acasă”, se arată în scrisoare. ‘cerem să decidem singuri, împreună cu echipele noastre și cu managerul nostru direct, ce tip de organizare a muncii se potrivește cel mai bine fiecăruia dintre noi, fie la birou, lucrând de acasă sau într-o abordare hibridă.

Corespondența Apple cu angajații vine după ce alți giganți Big Tech, precum Twitter și Facebook, le-au spus angajaților săi că pot lucra de acasă pe o perioadă nedeterminată.

.

Add Comment