Yuji Naka spune că a dat în judecată Square Enix: „Este păcat că Balan a fost eliberat în această stare”

Yuji Naka a susținut că a fost concediat din funcția de director al Balan Wonderworld cu șase luni înainte de lansarea jocului mult criticat, ceea ce l-a determinat să dea în judecată editorul Square Enix.

Într-o serie explozivă de tweet publicat joi (și tradus integral mai jos de colaboratorul VGC Robert Sephazon), creatorul lui Sonic the Hedgehog a criticat puternic Square Enix și co-dezvoltatorul Arzest pentru că au lansat jocul în ceea ce el credea a fi o stare neterminată.

El a spus că este acum în măsură să abordeze plecarea lui din Square Enix și să primească jocul, deoarece procesul se terminase.

Balan Wonderworld | Un erou sau doi

„Conform documentelor oficiale”, a spus Naka că decizia de a-l retrage din proiect sa bazat pe două dispute.

Se spune că relația lui cu Arzest s-a stricat pe măsură ce a trimis versiunea finală a jocului fără a remedia o serie de erori cunoscute. Celălalt punct de disputa a fost atunci când un YouTuber urma să cânte la pian și să posteze partitura unei melodii din joc în scopuri promoționale, mai degrabă decât să folosească partitura originală.

Înștiințare: Pentru a vizualiza această integrare, vă rugăm să permiteți utilizarea cookie-urilor funcționale în preferințele cookie-urilor.

„Creatorii de jocuri ar trebui să-și îmbunătățească jocurile până la sfârșit și cred că este greșit să îi împiedicăm să atingă acest obiectiv”, a scris Naka, tradus de VGC.

„Mi-am cerut avocatului meu să negocieze cu partenerii noștri de afaceri pentru a-mi permite măcar să rezolv până la final problemele legate de dezvoltarea Balan Wonderworld, dar mi-au ignorat solicitările, așa că în cele din urmă am decis să fac plângere la instanță.

„Din acest motiv, Balan Wonderworld a primit toate recenziile și comentariile pe care le cunoașteți cu toții bine”, a susținut el. „Este într-adevăr păcat că un proiect pe care l-am condus de la început iese astfel.

„Personal, cred că este o adevărată rușine că Balan Wonderworld a apărut în starea în care era. Am vrut să arăt lumii un joc de acțiune în adevărata lui lumină. Prin urmare, cred că Square Enix și Arzest sunt companii cărora nu le pasă. despre jocuri sau fanii lor.

Comentariile traduse ale lui Naka în întregime sunt postate mai jos:

Aproximativ șase luni înainte de lansarea Balan Wonderworld, s-a luat un angajament direct de a mă elimina din funcția mea de director al Balan Wonderworld, așa că am intentat un proces împotriva Square Enix. Aș dori să împărtășesc informații suplimentare acum că procesul s-a încheiat.

Cred că, dacă nu le pasă de jocuri sau de fanii lor, Square Enix este o companie proastă. Potrivit documentelor oficiale, cauza demiterii mele din funcția de director al Balan Wonderworld se datorează a două puncte principale. Această decizie a fost luată în cele din urmă de către producător, partener promoțional, director de sunet, director de proiect și resurse umane.

Un moment a fost când un YouTuber a trebuit să interpreteze și să posteze partitura muzicală a jocului în scopuri promoționale, am avut probleme pentru că ne-am părut ciudat că un scriitor fantomă a scris o melodie aranjată pentru un joc nou-nouț, așa că am afirmat că melodia originală ar trebui fi folosit mai degrabă decât un aranjament.

De asemenea, relația de afaceri cu Arzest s-a prăbușit din cauza feedback-ului meu cu privire la trimiterea de către Arzest a versiunii finale fără a remedia erori, chiar dacă au existat probleme în timpul dezvoltării și am făcut eforturi pentru mai multe modificări. După aceea, Oshima i-a spus despre asta producătorului Fujimoto.

Al doilea punct este că Oshima a scris într-un e-mail către Fujimoto spunând: „Am adunat echipa de dezvoltare și i-am informat să amâne faza de încercare a dezvoltării. [Oshima said] „Această decizie a fost luată de producătorul Fujimoto. Să facem tot posibilul pentru domnul Fujimoto. Toiagul a aplaudat și a bătut din palme. A fost complet neașteptat și am fost foarte emoționați. Personalul, care de curând fusese destul de descurajat, a fost brusc revitalizat. Mulțumesc foarte mult. Tot personalul va face tot posibilul.

Nu am nimic de-a face cu programul de dezvoltare deoarece este creat de producător, nu de mine (regizorul). Aceste termene strânse sunt decise de către Producător. Ceva nu era în regulă.

Nu cred că este o idee bună să lansăm un joc complet original, doar pentru a folosi aranjamente. Cred că muzica originală este ceea ce oamenii sunt atrași și îi face să-și dorească mai mult. Cred că un joc bun se face muncind din greu până la sfârșit și abia atunci sperând că fanii se vor bucura de el. Cred că este ciudat să-l îndepărtezi pe directorul care comentează despre dezvoltare fără a fi consultat cu privire la opiniile sale și să nu-i permită să fie implicat în nicio calitate din cauza constrângerilor de timp.

Mi s-a interzis să distribui și să dau like postărilor de pe site-urile de socializare, așa că nu cred că Square Enix are grijă de fanii lor. Au existat atât de multe comentarii amabile și fanart minunate pentru Balan Wonderworld și îmi pare sincer rău că nu vă pot susține. De asemenea, îmi pare foarte rău pentru fanii care au cumpărat și au susținut Balan Wonderworld. În viitor, în sfârșit, vă pot răspunde dacă mă menționați sau mă etichetați pe rețelele sociale.

Cred că este corect să cerem îmbunătățiri ale jocului, din moment ce noi eram echipa care făcea jocul și dacă nu am fi putut face asta, am fi putut măcar să discutăm, dar se pare că nici nu am putut face asta. Chiar nu le cred [Square Enix] grija sa sustina jocul.

De exemplu, în Sonic the Hedgehog, cu două săptămâni înainte de a ajunge la aur, am schimbat mecanica în care dacă ai avea măcar un inel, nu ai muri. Chiar și până la sfârșit, am încercat mereu să îmbunătățim jocul și sper că toată lumea se bucură și astăzi de aceste jocuri.

Creatorii de jocuri ar trebui să-și îmbunătățească jocurile până la sfârșit și cred că este greșit să îi împiedicăm să atingă acest obiectiv. I-am rugat avocatului meu să negocieze cu partenerii noștri de afaceri pentru a-mi permite cel puțin să rezolv problemele legate de dezvoltarea Balan Wonderworld până la final, dar mi-au ignorat cererile, așa că în cele din urmă am decis să fac plângere în instanță.

Din acest motiv, Balan Wonderworld a primit toate recenziile și comentariile pe care le cunoașteți bine cu toții. Păcat că un proiect pe care l-am condus de la început iese așa.

Personal, cred că este o adevărată rușine că Balan Wonderworld a ieșit în starea în care era. Am vrut să arăt lumii un joc de acțiune în adevărata lui lumină. Prin urmare, cred că Square Enix și Arzest sunt companii cărora nu le pasă de jocuri sau de fanii lor.