Recenzie Polar Pacer Pro: Același ceas într-un ambalaj ușor diferit

Nu lipsesc ceasurile de alergare cu GPS. Serios. Când am alergat luna trecută la Semimaratonul de la New York, am pierdut rapid numărul diferitelor mărci și modele de ceasuri pe care le-am văzut la încheieturile colegilor mei alergători. Alergătorii sunt printre cei mai dornici să-și cuantifice datele de antrenament cu ajutorul tehnologiei – fie cu ceasuri, pantofi inteligenți, branțuri inteligente, aplicații sau chiar cu o bandă de alergare conectată. Așa că nu am fost surprins când Polar a pus la prețul său Pacer Pro de 299,95 USD ca ceas GPS conceput special pentru a ajuta alergătorii să-și ducă alergarea la următorul nivel.

Ideea este că nu văd cu adevărat cum caracteristicile sale sunt atât de diferite de celelalte ceasuri multisport de la Polar. De asemenea, nu văd cum este acesta un ceas destinat alergătorilor.

În practică, am mai văzut acest ceas. În ceea ce privește prețul, setul de caracteristici și designul, îmi amintește foarte mult de Polar Vantage M2 de 299,95 USD din 2021. De fapt, aș spune că cele două ceasuri sunt atât de asemănătoare, încât nu înțeleg de ce acest ceas nu este pur și simplu Vantage M3.

Nu este că nu ar fi diferențe. Polar Pacer Pro are hardware mai rapid și 5 MB de memorie RAM internă. Ar putea părea scăzut în comparație cu ceva de genul Apple Watch, dar este mult mai mult decât au toate celelalte ceasuri Polar. Una dintre cele mai mari probleme ale mele cu ceasurile Polar de-a lungul anilor a fost întârzierea ecranelor și sincronizarea. Pacer Pro rezolvă asta. Pro adaugă, de asemenea, un barometru, despre care Polar spune că vă poate ajuta să măsurați puterea de rulare sau puterea dvs., în wați. Și în timp ce Pro și M2 au ecrane de dimensiuni similare, ecranul lui Pro este mai ușor de citit. Carcasa se simte, de asemenea, puțin mai mică, mai subțire și mai ușoară. Modul în care se fixează curelele este, de asemenea, diferit. Pacer Pro folosește adaptorul Shift brevetat de la Polar, în timp ce M2 folosește știfturile standard de eliberare cu arc.

(Un mic ocol în ceea ce privește adaptorul Shift. Apreciez că vă permite să utilizați curele standard pe care poate le aveți deja. Acestea fiind spuse, este enervant. Trebuie să folosiți un pix pentru a scoate știftul proprietar, apoi să schimbați la un set diferit de urechi doar pentru a putea folosi curele standard. Nu este ușor să-ți dai seama doar privind și a trebuit să caut pe google un tutorial video. Acum am și cerneală neagră pe unitatea mea de revizuire albă.)

În afară de asemănarea lui Pro cu M2, 99% dintre funcțiile pe care le obțineți la Pacer Pro nu sunt noi. Hill Splitter, FuelWise, Nightly Recharge, Fitspark, Training Load Pro, teste de performanță, navigare pas cu pas pe rute – am mai văzut totul pe alte dispozitive Polar. Sigur, ceasurile Polar de ultimă generație, precum Grit X Pro, vin cu ceva mai multe (adică mai multe tablouri de bord, tipuri de teste de fitness etc.), dar asta seamănă mult cu o reproiectare a funcțiilor fără a adăuga cu adevărat o valoare nouă.

Nasturi și ochelari.

Când Polar spune că acest ceas îi va ajuta pe „profesorii” alergării să câștige un avantaj, o persoană obișnuită s-ar aștepta probabil la instrumente și informații specifice alergării – poate alerte la mijlocul alergării pentru a vă crește ritmul sau a reduce intensitatea pentru a vă menține rezistența. Cel mai apropiat lucru de Pro este funcția de putere de rulare. Este menit să vă ajute să vă evaluați eficiența de alergare, dar dintre toate caracteristicile similare pe care le-am testat pe alte ceasuri de alergare, nu este cea mai intuitivă implementare. Am fost adesea nedumerit cu privire la ce înseamnă asta în timpul unei curse și cum să interpretez corect acest grafic după aceea.

Realitatea este că marea majoritate a caracteristicilor acestui ceas nu sunt doar pentru alergători. Navigarea pas cu pas este utilă pentru drumeții, bicicliști, plimbări și oricine are dificultăți în navigarea în aer liber. Perspectivele de recuperare precum Reîncărcarea nocturnă și sugestiile de antrenament precum Fitspark sunt excelente pentru nimeni încercând să dezvolte un program de pregătire. Hill Splitter – o caracteristică care vă contextualizează urcușurile și coborârile – funcționează și pentru bicicliști. Același lucru este valabil și pentru Fuelwise, care este o caracteristică care vă ajută să vă determinați strategia nutrițională pentru sporturile de anduranță. Este ideal pentru alergătorii de fond, dar și pentru bicicliști și drumeții. Nu este neapărat rău! De obicei, a avea mai multe funcții în mai multe categorii este un lucru bun. Este doar puțin înșelător să-l comercializezi ca ceas pentru alergători atunci când triatleții, bicicliștii și pasionații de aer liber cu un buget ar obține foarte mult din asta.

Testul de mers este singura caracteristică nouă adevărată introdusă pe Pacer Pro și a fost inexact în testare.

Singura caracteristică complet nouă introdusă de Pacer Pro este testul de mers. Polar comercializează această funcție ca un test de fitness ușor pentru persoanele care abia încep călătoria lor de fitness și este posibil să nu fie capabili fizic să facă testul de performanță la alergare de la Polar. În total, testul durează aproximativ 25 de minute – 5 minute de încălzire, 15 minute de mers rapid pe teren plan și 5 minute de răcire. La final, ar trebui să obțineți o estimare a scorului VO2 Max. (Acest scor este adesea folosit pentru a măsura fitness-ul cardiovascular și progresul în timp.)

Aceasta este o idee bună pentru începători. Mărcile precum Polar tind să fie intimidante pentru că, să recunoaștem, se adresează sportivilor care au deja obiceiuri bune și știu ce fac. Nici testul de alergare al lui Polar nu este de glumă. Este nevoie de 30-40 de minute de alergare într-un ritm din ce în ce mai rapid până când îți dor plămânii, picioarele te ard și transpirați pe o bancă din apropiere. Ar fi dificil și nu foarte util pentru adevărații începători.

Dar, în testarea mea, testul de mers pe jos a fost departe. Pentru a începe, ar trebui să mergi într-un ritm în care ritmul cardiac să fie de cel puțin 120 de bătăi pe minut (bpm). Conform Apple Watchului meu, ritmul meu confortabil de mers este de aproximativ 17 minute pe milă (sau 3,5 mile pe oră). Frecvența mea cardiacă la această frecvență era de numai în jur de 100 bpm. Pentru a ajunge la 120 bpm, a trebuit să-l sabotez cu 14 minute pe milă. De câteva ori ceasul m-a avertizat cu un mesaj care spunea: „Nu fugi!” Dar nu am fost. Și pentru problemele mele, ceasul mi-a spus că am un scor VO2 Max de 28 – care este, după definiția lui Polar, slab pentru vârsta și sexul meu. Înainte de acest test, Polar și Garmin mi-au evaluat scorul VO2 Max la aproximativ 39-40.

Obțineți monitorizarea ritmului cardiac Precision Prime de la Polar.

Desigur, testul de mers pe jos este pentru începători abia la început. Probabil că nu este conceput pentru oameni ca mine care aleargă deja de mai multe ori pe săptămână, ceea ce mi-ar fi putut denatura serios rezultatele. Totuși, nu pot spune că mi-a dat încredere.

Recunosc că am o mulțime de plângeri cu privire la un ceas GPS foarte funcțional ale cărui cele mai mari infracțiuni sunt marketing neclar și oarecum plictisitor. În toate celelalte privințe, Pro este ceasul tău de fitness Polar ideal. Durata de viață a bateriei a fost excelentă, egalându-se cu estimarea Polar de șapte zile, fără probleme. Ecranul, deși nu este frumos și blestemat cu rame uriașe, este incredibil de lizibil în lumina directă a soarelui. În testele mele de alergare, urmărirea prin GPS a fost perfectă cu Apple Watch Series 7 și Garmin Fenix ​​​​7S. Monitorizarea ritmului cardiac a fost, de asemenea, fiabilă și exact ceea ce v-ați aștepta de la un ceas de fitness multisport. Poate că s-a chinuit să-mi descrie cu exactitate ritmul cardiac în timpul testului de mers – uneori era în jur de 15 bpm înainte de a se corecta. Dar, așa cum am menționat mai devreme, acest test special nu a fost cea mai bună lucrare a lui Polar și nici nu a fost destinat cuiva ca mine.

Fitspark este o caracteristică excelentă care vă ajută să vă dați seama ce fel de antrenament ar trebui să faceți pe baza istoricului dvs. Nici nu este prima dată când îl vedem.

Cel mai rău lucru pe care îl pot spune este că aplicația Polar Flow este complicată și funcțiile sale inteligente sunt limitate – dar nici acestea nu sunt plângeri noi. Aplicația Polar Flow este încă dificil de navigat, deși vă oferă informații bune fără a vă bombarda cu un zid de date, așa cum o face uneori Garmin. Puteți primi notificări push, setați cronometre și controlați muzica, dar nu veți primi funcții mai sofisticate, cum ar fi alerte de securitate sau plăți NFC. Așa cum funcțiile sunt lucruri pe care le-am văzut de un milion de ori înainte, am mai văzut și punctele slabe ale lui Pro.

De fapt, o iau înapoi. Cea mai mare crimă a lui Pro este că face ca gama actuală a lui Polar să fie confuză. La 299,90 USD, Pacer Pro are un preț competitiv pentru setul de funcții avansate pe care îl oferă. Ceasurile GPS multisport sunt o categorie costisitoare, dar primești majoritatea acelorași funcții ca și Grit X Pro de 499,95 USD. Și, așa cum am menționat mai devreme, nu mai există niciun motiv pentru a cumpăra M2, deoarece Pro este practic același lucru cu hardware mai actualizat.

Race Power nu este nou, dar este cea mai specifică caracteristică de cursă disponibilă pe Pacer Pro.

Aș spune că matematica s-ar putea schimba dacă găsiți un M2 puternic redus. Dar, într-o altă întorsătură, Polar va lansa în curând un ceas Pacer entry-level mai ieftin. Acest ceas costă 199,95 USD și este aproape identic cu Pacer Pro. Îi lipsește pur și simplu barometrul care permite măsurarea puterii cursei, Hill Splitter și navigarea pas cu pas. Dacă nu vă plac aceste funcții, mai bine economisiți 100 USD în plus.

Mă bucur că Polar oferă mai multe dintre funcțiile sale avansate la un preț mai mic. Chiar sunt. Pro este un smartwatch GPS bun și l-aș recomanda cu plăcere alergătorilor, triatleților și sportivilor multisport care nu vor să cheltuiască mult și nu le pasă de o tonă de clopoței și fluiere. Dar aș putea spune asta și despre Polar Vantage M2, Pacer și Ignite 2 la 229,95 USD. Mi-aș dori ca Polar să petreacă puțin mai mult timp diferențiind în mod clar fiecare ceas din gama sa. Chiar dacă ceasurile Garmin au o mulțime de suprapuneri, puteți doar să vă uitați la un Venu, un Fenix ​​și un Forerunner și să vă faceți o idee bună despre cine este fiecare ceas. Este mult mai greu să faci asta cu ceasurile Polar în general – și asta este un deserviciu atât pentru consumatori, cât și pentru tot ceea ce Polar face bine.

Fotografie de Victoria Song / The Verge

Add Comment