Lego Builder’s Journey: Ray Tracing Showcase vine pe PS5

Lego Builder’s Journey este un joc uimitor, cu un set complet de caracteristici de urmărire a razelor, care oferă titlului o calitate asemănătoare CG pe un PC de gaming de ultimă generație. Acest lucru face ca noua versiune PS5 să fie destul de intrigantă. La fel ca PC-ul, promite imagini cu ray-tracing, contrar la Lansarea de anul trecut pe consolele Xbox Series – poate PS5 să ofere o experiență de top și cum se compară cu versiunile Xbox redate în mod convențional?

Înainte de a intra în comparații, să împărțim Călătoria Constructorului Lego în blocurile sale. Este un titlu destul de limitat, în esență o serie de mici etape de puzzle, prezentate într-o perspectivă izometrică cu mișcare limitată a camerei. Versiunea inițială a vizat iPhone-uri și iPad-uri până la urmă, cu niveluri simple, de bază din punct de vedere grafic, care nu ar părea deosebit de interesante pe console sau PC. Dar această simplitate relativă, împreună cu o conversie de la Universal Rendering Pipeline mai limitată de la Unity la High Definition Rendering Pipeline, a permis Light Brick Studio să îmbunătățească cu adevărat calitatea vizuală atunci când a fost lansat pe PC anul trecut. Chiar și fără caracteristicile de ray-tracing, titlul arăta grozav, cu SSR implementat cu atenție, ocluzie ambientală, împrăștiere subterană și iluminare volumetrică.

Ray tracing, desigur, a dus titlul la nivelul următor, rezolvând toate problemele inerente tehnicilor de spațiu pe ecran și oferind o simulare a luminii mult mai precisă cu RT pentru umbre, ocluzie ambientală, iluminare globală și reflexii. O actualizare ca aceasta s-ar dovedi probabil foarte dificilă pentru un titlu tipic AAA care a fost construit de la zero cu soluții pre-proiectate în minte, dar aici o bandă de urmărire a razelor a fost complet fezabilă și a produs rezultate excelente. Deci, cum se compară aceste versiuni de consolă cu versiunea high-end pentru PC?

Versiunea originală iOS a fost extinsă masiv pentru PC – și PS5.

Să începem cu rezoluția. Potrivit Light Brick Studio, jocul rulează la o rezoluție nativă de 2954×1662 pe PlayStation 5 și Xbox Series X și 1970×1108 pe Series S. Dependența puternică de post-procesare servește ca un mic mecanism de upgrade și toate versiunile de consolă ale jocului un aspect sobru, fără multe detalii fine. Cu toate acestea, rezoluțiile de bază sunt mărite la ieșire 4K aici folosind tehnologia de upscaling spațial FSR de la AMD. Pentru ilustrațiile relativ simple de aici, FSR face o treabă grozavă de a păstra detaliile. Versiunea din seria S, de exemplu, prezintă detalii foarte asemănătoare cu mașinile de ultimă generație, în ciuda redării interne cu mai puțin de jumătate din numărul de pixeli. FSR oferă adesea rezultate oarecum mixte în alte titluri, dar aici funcționează bine: combinația dintre lucrările de artă mai puțin detaliate și mișcarea limitată a camerei arată tehnica la cel mai bun mod.

Dar cum rămâne cu setările vizuale de bază? Builder’s Journey este un titlu extrem de scalabil, iar versiunile de consolă de generație actuală sunt la vârful acestei scale. Versiunile Xbox Series nu au funcții RT, dar sunt destul de asemănătoare cu versiunea pentru PC cu setări maxime și RT dezactivat. Există totuși câteva reduceri – setările de înflorire, volumetrie, estompare a mișcării și profunzime de câmp sunt toate legate de opțiuni medii ale PC-ului, în timp ce ocluzia ambientală este setată la scăzut și iluminarea globală este ciudat dezactivată. În comparații directe, versiunile de consolă rezistă destul de bine față de versiunea pentru PC non-RT, cel mult la aceeași rezoluție, astfel încât aceste modificări de setări nu par să aibă un impact prea mare asupra calității vizuale.

Între timp, cea mai recentă versiune a PS5 conține două moduri, ca majoritatea jocurilor cu RT pe consolă. Modul implicit este de a lăsa ray tracing dezactivat cu o țintă de frecvență a cadrelor de 60 fps. Acest mod arată identic cu versiunile Xbox Series în setările vizuale. Mult mai interesant este modul de urmărire a razelor, care reduce la jumătate rata de cadre la 30 fps, dar rezoluția rămâne la 1662p cu upscaling FSR. Setările vizuale care nu implică RT arată similar cu PS5 în modul 60fps.

Lego călătoria unui constructor captură de ecran comparație turnătorie digitală

Acceptând o rată de cadre înjumătățită, modul RT oferă o redare mai realistă.

Pentru referință, versiunea pentru PC oferă patru setări de urmărire a razelor – umbre, reflexii, ocluzie ambientală și iluminare globală, la trei niveluri de calitate – scăzut, mediu și ridicat. PS5 în modul RT pare să prezinte implementări ale RT AO și reflexii, deși setările echivalente pentru PC nu sunt tocmai simple.

Setarea AO RT scăzută a PC-ului pare o potrivire bună pentru PS5 – doar o atingere ușoară de AO în jurul zonelor în care geometria se intersectează. Situația cu reflecții este ceva mai curioasă. În general, reflexiile par mult mai puțin prezente aici decât în ​​alte versiuni ale jocului.Versiunea PS5 care rulează în modul 60fps are reflexii frumoase, la fel ca și versiunea pentru PC cu toate efectele RT activate. Pe PS5 în modul RT, totuși, reflexiile par să fie absente de pe părțile laterale ale multor suprafețe.

Potrivit dezvoltatorului, problemele legate de modul în care reflexiile interacționează cu ceața și problemele cu un sub-pass de umbrire specific pentru calcularea luminii de reflexie fac ca reflexiile să dispară pe unele suprafețe. Un patch pentru a remedia problema ar trebui să sosească în următoarea săptămână sau două, ceea ce ar pune PS5 la egalitate cu setarea de reflexii RT scăzute a PC-ului.

Lego călătoria unui constructor captură de ecran comparație turnătorie digitală

Capturile de ecran furnizate de Light Brick Studios arată problema reflectiilor lipsă rezolvată după patch.

Din fericire, performanța este o propunere mult mai simplă pe PS5. Modurile 60fps și RT își ating perfect obiectivele, fără măcar un indiciu de scădere a ratei cadrelor. Este un titlu destul de liniștit, cu puține reflexe de zvâcnire, dar până și consistența este apreciată. Seria X este și ea perfectă, doar Seria S arătând slăbiciune, ratele cadrelor scăzând la 50 în unele dintre etapele mai dense.

Deci, care este cuvântul final pentru versiunile pentru consolă? Din păcate, principala caracteristică care ne-a atras atenția în primul rând – o opțiune de ray tracing pe PS5 – nu oferă rezultatele așteptate în acest moment. Presupunând că patch-ul viitor rezolvă problemele pe PS5, modul RT ar trebui să devină o vitrină frumoasă.

În mod emoționant, Light Brick Studio ne-a mai spus că intenționează să lanseze acest mod RT pe consolele Xbox Series la sfârșitul acestui an, odată ce Unity Engine implementează suportul RT pentru Xbox.

Lego călătoria unui constructor captură de ecran comparație turnătorie digitală

Există suficient spațiu pe PS5 și Series X pentru a viza RT mai avansat în detrimentul rezoluției?

Mă întreb dacă există loc pentru un mod RT și mai ambițios – unul care sacrifică rezoluția pentru funcții de ray-tracing și mai de calitate. Versiunea maximă pentru PC este extrem de solicitantă, dar ar trebui să existe loc pentru a împinge setările mai mult aici. De exemplu, în testele mele cu un GPU pentru laptop RTX 3080, care are performanțe similare cu un desktop RTX 3060 Ti, un 30 fps stabil în Builder’s Journey cu toate setările la maxim. fost posibil. Aceasta include RT complet activat la rezoluție internă de 1080p, mărită la 4K prin FSR. Acest laptop este un sistem mai puternic decât PS5, dar se află în același stagiu, iar utilizarea FSR reușește să mențină calitatea imaginii în limite acceptabile.

Acestea fiind spuse, iterațiile non-ray-traced ale jocului pe PS5 și Series X/S merită și ele jucate. Chiar și fără toate clopotele și fluierele de urmărire a razelor, Lego Builder’s Journey este încă un titlu frumos. Nu este încă o experiență de tracing de primă rază, dar piesele sunt acolo, așteaptă doar să fie puse împreună.

Add Comment