„Dieta de longevitate” susținută de știință a fost dezvăluită: planul include CIOOLATA, dar elimină carnea roșie

Dacă ați avut vreodată nevoie de o scuză pentru a mânca un baton de ciocolată, nu căutați mai departe – asigurați-vă doar că este întuneric.

Cercetătorii au numit acum ciocolata neagră drept o parte esențială a „dietei lor de longevitate”.

Deși lasă loc pentru a te răsfăța cu „unele” dintre deliciile tale preferate, dieta presupune ca carnea roșie să fie tăiată complet.

Creatorii săi recomandă, de asemenea, postul în fiecare zi, spunând că totul ar trebui să fie mâncat în 12 ore.

Experții de la Universitatea din California de Sud au analizat sute de studii de nutriție în ultimul deceniu în încercarea lor de a găsi dieta care „oferă cea mai bună șansă pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă”.

Leguminoasele, cerealele integrale și legumele sunt o parte cheie a dietei lor, la fel ca multe nuci și ulei de măsline.

Unele pește sunt permise, iar consumul de pui ar trebui menținut „foarte scăzut”.

Carnea roșie sau procesată trebuie tăiată în întregime, iar zahărul și cerealele rafinate – cum ar fi pâinea albă, pastele și cerealele – ar trebui reduse.

Cercetătorii americani au dezvoltat o „dietă de longevitate” – o dietă care poate oferi cele mai bune șanse de a trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă – după ce au trecut în revistă sute de studii de nutriție efectuate în ultimul secol. Ei spun că „dieta optimă” ar trebui să includă o mulțime de leguminoase (în imagine) – cum ar fi linte și fasole – precum și cereale integrale și legume. Cercetătorii recomandă și consumul de pește, dar fără carne roșie sau procesată și doar cantități „foarte mici” de carne albă. „Niveluri bune” de nuci și ulei de măsline și „puține” ciocolată neagră ar fi, de asemenea, consumate ca parte a dietei. Și ei recomandă, de asemenea, să postească cel puțin 12 ore pe zi și cinci zile la fiecare câteva luni pentru cei mai expuși riscului de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, cei doi academicieni din spatele studiului nu precizează exact cât din anumite alimente ar trebui să mănânce oamenii.

Urmând această dietă poate „întârzia îmbătrânirea” și poate reduce riscul de a dezvolta boli legate de vârstă, inclusiv diabet și cancer, au spus cercetătorii.

Autorul principal, dr. Valter Longo, expert în îmbătrânire și științe biologice, a susținut că „aceasta nu este o restricție alimentară menită exclusiv să induce pierderea în greutate”.

În schimb, își propune să încetinească îmbătrânirea și „ajută la evitarea morbidității și la menținerea sănătății până la bătrânețe”.

O multitudine de dovezi arată că aceste obiceiuri alimentare promovează funcția celulară sănătoasă și previn obezitatea, diabetul și cancerul.

Dr. Longo și profesorul Rozalyn Anderson, expert în îmbătrânire de la Universitatea din Wisconsin, și-au publicat concluziile în revista Cell.

LA CE TREBUIE SĂ REZULTA O DIETA ECHILIBRATĂ?

Mesele ar trebui să fie cartofi, pâine, orez, paste sau alți carbohidrați cu amidon, în mod ideal cereale integrale, conform NHS

Mesele ar trebui să fie cartofi, pâine, orez, paste sau alți carbohidrați cu amidon, în mod ideal cereale integrale, conform NHS

• Mănâncă cel puțin 5 porții dintr-o varietate de fructe și legume în fiecare zi. Toate fructele și legumele proaspete, congelate, uscate și conservate contează

• Mese pe baza de cartofi, paine, orez, paste sau alte amidonuri, ideal cereale integrale

• 30 de grame de fibre pe zi: echivalează cu consumul tuturor următoarelor: 5 porții de fructe și legume, 2 biscuiți cu cereale din grâu integral, 2 felii groase de pâine integrală și un cartof mare copt cu coaja. .

• Aveți produse lactate sau alternative lactate (cum ar fi băuturile din soia) alegând opțiuni cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de zahăr

• Mănâncă fasole, leguminoase, pește, ouă, carne și alte proteine ​​(inclusiv 2 porții de pește pe săptămână, dintre care una ar trebui să fie grasă)

• Alege uleiuri nesaturate și tartine și consumă-le în cantități mici

• Bea 6 până la 8 căni/pahare de apă pe zi

• Adulții ar trebui să consume mai puțin de 6 g de sare și 20 g de grăsimi saturate pentru femei sau 30 g pentru bărbați pe zi

Sursa: Ghidul NHS Eatwell

Studiile au analizat dietele populare, cum ar fi restricția calorică și dieta ceto cu conținut ridicat de grăsimi și săracă în carbohidrați.

Articolele au abordat, de asemenea, dieta mediteraneană preferată a vedetelor, precum și vegetarianismul și veganismul.

Au fost, de asemenea, examinate diferite tipuri de obiceiuri alimentare, inclusiv postul intermitent, care este frecvent și de scurtă durată.

Cercetătorii au comparat aceste diete cu date despre durata de viață a celor care le-au urmat.

O dietă ideală, conform constatărilor lor, ar presupune consumul unei cantități moderate până la mare de carbohidrați, care reprezintă aproximativ jumătate din aportul caloric zilnic al unei persoane.

De asemenea, ar încorpora o cantitate „mică, dar suficientă” de proteine, în principal din surse vegetale, care reprezintă aproximativ o zecime din dietă.

O treime din toate caloriile ar trebui să provină din grăsimi vegetale.

Iar oamenii care urmau dieta au mancat doar cantitati mici de zahar si cereale rafinate, au adaugat ei.

Dieta de longevitate ar vedea, de asemenea, oamenii să mănânce o zi de mâncare într-o fereastră de 11-12 ore.

Și o dată la trei până la patru luni, persoanele cu risc mai mare de îmbolnăvire postesc timp de cinci zile.

Perioadele de post cresc autofagia – modalitatea organismului de a elimina celulele deteriorate – și regenerarea celulară în țesuturile corpului, au spus cercetătorii.

Acest lucru duce la îmbunătățirea funcției metabolice – rata la care organismul arde caloriile.

Și poate întârzia imunosenescența – funcția imunitară naturală redusă care însoțește vârsta.

„Reglementarea acestei rețele pro-longevitate poate întârzia îmbătrânirea și poate reduce factorii de risc și/sau incidența bolilor legate de vârstă, inclusiv diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare și neurodegenerative”, spune studiul.

Cercetătorii au observat că dieta de longevitate este similară cu dietele în stil mediteranean – care sunt în mare parte pe bază de plante sau pescatarie.

Acestea sunt urmărite în locuri „super-îmbătrânire”, unde există „un număr mare” de persoane cu vârsta de 100 de ani sau mai mult, cum ar fi Sardinia în Italia, Okinawa în Japonia și Loma Linda în California, a spus agenția.

Cu toate acestea, dieta de longevitate este o „evoluție” a acestor diete prin limitarea orelor de masă și recomandarea postului.

Echipa plănuiește acum un studiu pe 500 de oameni pentru a investiga în continuare dieta.

Echipa a remarcat că dieta nu poate fi recomandată tuturor și trebuie să țină cont de vârstă, starea de sănătate și genetică, deoarece cei peste 65 de ani pot avea nevoie de mai multe proteine ​​„pentru a contracara fragilitatea și pierderea masei slabe”.

Ei i-au sfătuit pe oameni să vorbească cu medicul lor înainte de a face schimbări mari de dietă.

Iar cuplul a susținut că oamenii ar trebui să se concentreze pe „schimbări mai mici care pot fi adoptate pe viață”, mai degrabă decât pe schimbări mari care ar putea avea efecte dăunătoare.

Dr. Longo a adăugat: „Dieta de longevitate nu este o restricție alimentară menită exclusiv să induce scăderea în greutate, ci un stil de viață axat pe încetinirea îmbătrânirii, care poate completa îngrijirea medicală standard și, luată ca măsură preventivă, va ajuta la evitarea morbidității și la menținerea sănătății avansate. . vârstă.’

.

Add Comment